رویداد شتاب کسب و کار بر پایه شیره انگور و کشمش به صورت مجازی در دانشگاه جامع علمی کاربردی استان مرکزی برگزار شد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه جامع علمی کاربردی استان مرکزی، به همت مرکز نوآوری کسب و کارهای اینترنتی در مرکز آموزش علمی کاربردی جهاددانشگاهی اراک استارت آپ کسب و کار بر پایه شیره انگور و کشمش به صورت مجازی در دانشگاه جامع علمی کاربردی برگزار شد.
در این برنامه که با تلاوت قرآن کریم توسط محسن بیات یکی از حافظان بین المللی قرآن کریم آغاز شد، دکتر پارسا رئیس مرکز آموزش علمی کاربردی جهاددانشگاهی اراک ضمن خیر مقدم، هدف از برگزاری رویداد شتاب را شناسایی و توانمند سازی ایده های برگزیده عنوان کرد و گفت: این مرکز در جهت تحقق اهداف دانشگاه نسل سوم (دانشگاه کارآفرین) در حال انجام وظایف متناسب با اساسنامه دانشگاه جامع علمی کاربردی است.
وی افزود: با توجه به اینکه شهرستانهای اراک و خنداب به عنوان یکی از قطبهای تولید انگور و کشمش بوده و در انجام فرایندهای آن در مراحل تولید، برداشت، انتقال، نگهداری و توزیع با مسایل و مشکلاتی روبرو می باشد، این مرکز به منظور کاهش مشکلات پیش رو، اقدام به برگزاری رویداد شتاب تخصصی (استارت آپی) کسب و کار بر پایه شیره انگور و کشمش کرده است.
پارسا در ادامه با اشاره به محورهای فراخوان رویداد گفت: فراخوان رویداد در شهریور ماه در محورهای آموزش و توانمند سازی و افزایش بهره وری، مکانیزاسیون تولید انگور، آبیاری، مقابله با آفات و برداشت محصول، فرآوری محصولات انگور و کشمش، بسته بندی، فرآوری محصولات جانبی، خوراکی های سنتی انگور، نگهداری محصولات و بازاریابی و فروش از طریق واحدهای استانی در سطح کشور انجام شده است.
در ادامه دکتر موسی زاده مدیر کل دفتر نوآوری فناوری و تجاری سازی دانشگاه جامع علمی کاربردی با اشاره به تولید شیره انگور و کشمش و کسب و کارهای مرتبطی که در ایران در این خصوص وجود دارد گفت: هدف از برگزاری این رویداد جذب ایده های دانشجویی در خصوص تولید شیره هایی با طعم های مختلف در آینده است.
وی افزود: کشمش به صورت سنتی تهیه می شود و در خصوص شیره هنوز موفق به برندسازی در کشور نشده ایم و امیدواریم بتوانیم این محصولات را به صورت ملی و بین المللی معرفی کرده و به فروش برسانیم.
موسی زاده در پایان با اشاره به وجود بیش از 200 نوع انگور در کشور دلیل نبود کسب و کار در این حوزه را قابل تامل دانست و افزود: دانشگاه جامع علمی کاربردی با توجه به پتانسیلهای منطقه ای در این زمینه اقدام به فراهم سازی زمینه های شناسایی کسب و کارها مرتبط نموده است.
وی گفت: سال 2021 سال نوآوری های باز می باشد و جامعه جهانی مدیون این موضوع است و باید دانشگاه ها با تاکید بر دانش ضمنی و توانمندی های منطقه ای مانند انگور به شناسایی جنبه های مختلف آن بپردازند تا از این طریق کسب و کار و کسب درآمد شکل بگیرد.لازم است دانش ضمنی این محصولات مدون شوند و نسبت به ایجاد اشتغال و بازاریابی آن، اقدامات موثری صورت پذیرد که یکی از این اقدامات می تواند برگزاری رویدادهای شتاب باشد.
دکتر رئوفی رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استانی مرکزی نیز در این برنامه با اشاره به اینکه آموزش های علمی کاربردی با هدف ارتقاء و انتقال دانش کار، ایجاد مهارت و تجارب شاغلان، افزایش بهره وری و به فعلیت درآوردن استعدادهای نهفته برای تصدی مشاغل گوناگون انجام می شود؛ افزود: در دانشگاه جامع علمی کاربردی با توجه به داشتن ماهیتی مهارتی با هدف ایجاد کارآفرینی، برگزاری استارت آپ ها یکی از پایه های اصلی دانشگاه محسوب می شود.
وی گفت: کلیه مراکز آموزش علمی کاربردی استان مرکزی نسبت به برگزاری رویدادهای شتاب با توجه به فعالیت های مرتبط با همان مرکز اقدام کرده اند که به تدریج برنامه های آن ها در حال برگزاری است.
رئوفی افزود: برگزاری این استارت آپ ها در استان رویکردی مهارتی و بر اساس ایجاد یک مدل کسب و کار می باشد.
رئیس دانشگاه علمی کاربردی استان مرکزی در پایان گفت: استارت آپ یک سازمان موقت با ارائه یک ایده و با هدفی معلوم می باشد و هدف از برپایی استارت آپ کسب و کار بر پایه شیره انگور که متولی آن مرکز آموزش علمی کاربردی جهاددانشگاهی اراک می باشد ایجاد کسب و کارهای اینترنتی مرتبط با تولید کشمش و شیره انگور است.
وی با اشاره به تاکید دانشگاه در برگزاری رویداد های شتاب در زمنیه های تخصصی برای مراکز علمی کاربردی افزود: در سال جاری دانشگاه جامع علمی کاربردی اقدام به برنامه ریزی و برگزاری رویدادهای شتاب نموده است که برگزاری رویداد شتاب کسب و کار بر پایه شیره انگور و کشمش توسط مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی اراک، یکی از آنهاست.

نظر شما :