با حضور معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی اولین ساعت آفتابی مراکز آموزش علمی کاربردی رونمایی شد

۰۵ مهر ۱۳۹۸ | ۰۹:۰۳ کد : ۴۶۴۳۰ اخبار روابط عمومی

به گزارش روابط عمومی دانشگاه جامع علمی کاربردی استان مرکزی، اولین ساعت آفتابی مراکز آموزش علمی کاربردی کشور در مرکز آموزش علمی کاربردی ماشین سازی اراک رونمایی شد.
در این مراسم که با حضور دکتر سیداحمدرضا پیش بین معاون فرهنگی و دانشجویی و مدیر کل حوزه ریاست، روابط عمومی و پاسخگویی به شکایات دانشگاه، دکتر مهدی رئوفی رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان مرکزی، دکتر نصیری معاون هماهنگی و پاسخگویی حوزه ریاست، روابط عمومی و پاسخگویی به شکایات دانشگاه و
مهندس دارابی مدیر کل دفتر امور فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، مرتضی فراهانی قایم مقام صدا و سیمای استان مرکزی، رحمتی عضو شورای اسلامی کلان شهر اراک و تعدادی از مسئولین مراکز آموزش علمی کاربردی برگزار شد، رضا امینی نژاد مدرس دانشگاه و مسئول پیگیری ساخت ساعت آفتابی گفت: مراحل ساخت این ساعت افقی مسطح با 3 متر قطر در مرکز علمی کاربردی شرکت ماشین اراک طراحی و اجرا شده است.
امینی نژاد افزود: اختلاف دو دقیقه ای با ساعت رسمی کشور از مزیت های بارز این ساعت است که در مقایسه با سایر ساعت های آفتابی نصب شده در سطح کشور از دقت بسیار خوبی برخوردار است.
وی ادامه داد: محاسبات و نصب جدول و نمودار تعدیل زمان جهت نمایش ساعت رسمی کشور، نمایش ابتدای ماه های تقویم ایرانی، نمایش آنالمای خورشیدی (نمودار میل خورشید بر حسب معادله زمان طی یک سال کامل و همچنین اختلاف اذان ظهر با لحظه ساعت 12) و  لحاظ کردن اصلاح طول جغرافیایی محل نصب ساعت در پارامتر تعدیل زمان از جمله مزیت های این المان علمی و فرهنگی است.
امینی نژاد اضافه کرد: ساعت های آفتابی از میراث کهن ایرانیان هستند که متاسفانه در سال های اخیر به آنها بی توجهی شده است. امیدواریم با احیای دوباره این میراث فرهنگی شاهد نصب این گونه ساعت ها در سطح استان و کشور باشیم.
لازم به ذکر است در پایان این مراسم مقرر شدتا پیگیری لازم جهت استفاده از این سازه در معماری و تزئین شهری در استان به عمل آید که در صورت تصویب این کار به دانشجویان علمی کاربری واگذار خواهد شد.