Aryanic
صفحه اصلي > اخبار > اخبار گذشته

اخبار > همایش دنیای مجازی، سبک زندگی جدید (فرصت‌ها و تهدید‌ها) برگزار شد.

همایش دنیای مجازی، سبک زندگی جدید (فرصت‌ها و تهدید‌ها) برگزار شد.

همایش دنیای مجازی، سبک زندگی جدید (فرصت‌ها و تهدید‌ها) با مشارکت مراکز آموزش علمی کاربردی بهزیستی و تامین اجتماعی استان مرکزی و هلال احمر استان مرکزی در روز پنجشنبه 26 آذر ماه برگزار شد.

در این همایش که با حضور دکتر ذوالانواری سرپرست دانشگاه جامع علمی کاربردی استان مرکزی، دکتر رفیعی مدیرکل  بهزیستی استان، صارمی مدیریت منابع انسانی وپشتیبانی  موسسه علمی کاربردی بهزیستی وتامین اجتماعی کشور ، عبداله زاده مدیر  خدمات کشوری موسسه آموزش عالی علمی کاربردی بهزیستی وتامین اجتماعی کشور ، روسا و دانشجویان مراکز آموزش علمی کاربردی استان مرکزی برگزار شد، دکتر ذوالانواری سرپرست دانشگاه جامع علمی کاربردی استان مرکزی در این همایش که در سالن زیتون جمعیت هلال احمر استان برگزار شد گفت: باید برای محتوا بخشی به فضاهای مجازی کارهای ریشه‌ای و گسترده‌ای انجام شود تا تاامنی و آسیب‌های این فضاها کمتر شود، در این همایش روانشناسان و متخصصان علوم تربیتی به آسیب شناسی این فضا می‌‏پردازند.

دکتر ذوالانواری افزود: در دنیایی که به سر می بریم نفوذ رایانه و در پیامد آن فضای مجازی به گونه‌ای است که دیگر نمی‌توان زندگی بدون آن را حتی تصور نمود. شکی نیست این فناوری در عصر حاضر مزایا و فواید زیادی برای زندگی بشر به همراه داشته اما نباید فراموش کنیم استفاده ناآگاهانه و بخصوص شیفتگی زائد نسبت به مزایای ظاهری این تکنولوژی در عصر ارتباطات نوین می تواند آسیب‌های متعددی را با خود به دنبال داشته باشد که یکی از اصلی‌ترین آن‌ها تغییر سبک زندگی و شکستن مرز باورها و ارزش‌ها است.

وی عنوان کرد: به طور کلی می‌توان گفت زندگی در اینگونه فضاهای مجازی می تواند تاثیرات مثبت و منفی مختلفی بر «سبک زندگی» کاربران داشته باشد. فرصتهای آموزشی ، اقتصادی و... از جمله نقاط مثبت این فضاها می‌باشد اما حضور در این دنیاها می‌تواند آسیب پذیری های اجتماعی و خانوادگی را نیز همراه داشته باشد. در جامعه ما یکی از مهم‌ترین چالش‌های فرارو ، تضادهای فرهنگی جامعه‌ با این ابزارها و دستاوردهای حاصل از آنها است. بدیهی است با سرعت گرفتن رشد تکنولوژی های ارتباطی و ورود این فناوری ها به کشور و در عوض عدم برنامه ریزی در داخل، این تضادها به شکل برجسته‌تری نمایان می‌شوند و آسیب بیشتری را متوجه جامعه می‌کنند.

وی تأکید کرد: اعتیاد به اینترنت زندگی اجتماعی افراد را تهدید می‌کند به طوری که بیشتر اوقات افراد بدون توجه به زمان  به استفاده از شبکه‌های اجتماعی معتاد می‌شوند و این مسأله یک آفت بسیار بزرگ است و حضور شبکه‌های اجتماعی در زندگی ما غیرقابل انکار است و کسانی که استفاده از آن را به نحوی در میان اقشار مختلف جامعه ترویج می‌کنند به دنبال اهداف خود هستند و فرهنگ جامعه را به سمت دهکده جهانی می‌برند، درواقع با برهم زدن فرهنگ داخلی قصد حکم فرما کردن فرهنگ ملل دیگر را دارند تا افکار عمومی را مدیریت کنند .

ذوالانواری عنوان کرد: باید به  اشتراک‌گذاری مطالب در گروه‌های اجتماعی توجه شود و مدیرت لازم صورت پذیرد، دانشجویان باید خود را بشناسند و وقت خود را بیهوده در این شبکه‌ها تلف نکنند البته استفاده مناسب از فضای مجازی مزایایی نیز به همراه دارد و نباید انسان را از اهداف متعالی دور سازد.

دکتر رفیعی مدیرکل بهزیستی استان مرکزی نیز در در این همایش گفت: توجه به تغییرات در سبک زندگی در هر عرصه‌ای ضروری است واین روزها شاهد هستیم که شیوه جدیدی از زندگی در فضای مجازی شکل گرفته است.
دکتر رفیعی  اظهار کرد: آنچه که در فضای مجازی اتفاق افتاده است تغییر تکنیکی نیست، بلکه یک شیوه جدید زندگی شکل گرفته که زندگی دیجیتالی است.
وی افزود: در حال حاضر زندگی انسان‌ها در این فضا توسعه پیدا کرده و بر حال و آینده زندگی مردم تاثیرگذار است و اثرات آن در دنیای واقعی احساس می‌‏شود که بر این اساس نظام‌های جدید و تنظیم مقررات قانونی لازم است.
وی گفت: فضاهای مجازی و اینترنت به طور گسترده در حال استفاده است و با برخوردهای سلبی و ایجابی نمی‌توان جلوی نفوذ و استفاده از فضاهای مجازی را گرفت، فضاهای مجازی اگر با محتوا باشند و بر علم ودانش مردم و دانشجویان بیفزایند، تهدید به فرصت تبدیل شده و جای نگرانی نیست.

١١:٤١ - ٣٠ آذر ١٣٩٤    /    عدد : ٢١٣٨٦    /    تعداد نمایش : ٢٨١